Teriyaki met geschroeide knoflookspinazie

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Zet de oven op de grillstand. Leg dan de sat?stokjes in lauw warm water om verbranden van de stokjes tegen te gaan. Snijd de kogelbiefstuk in blokjes van ongeveer 1 cm en doe deze in een kom.

Voeg teriyakisaus toe en laat het vlees ongeveer 10 minuten marineren. Steek de blokjes op de stokjes.

Plaats de prikkers daarna in de oven op een rooster en gril ze in ongeveer 3 minuten. Draai de stokjes en gril ook de andere kant 3 minuten.

Verhit de olie in een wok en voeg ui, knoflook en sambal toe. Schep de spinazie erdoor en laat de blaadjes al roerend slinken. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spinazie over de borden. Nu de spiesjes naast de spinazie plaatsen en
bedruipen met de saus.

Bron: Proef...nr.6 2009

Ingrediënten

4 kogelbiefstukjes (150 g)
1 flesje teriyakisaus
sat?stokjes
750 g spinazie (gewassen)
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook geperst
1 ui gesnipperd
1? tl sambal

Keukengerei

Oven Kom