Texaanse Rollade

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Vermeng in een kom de specerijen met de rest van de ingredi?nten m.u.v. de olijfolie. Bestrijk de rollade rondom met de kruidenmix en met een deel van de olijfolie. Braad de rollade rondom aan totdat die mooi bruin is. Verlaag de temperatuur en braad verder onder af en toe draaien (dat gaat goed met twee houten lepels) en bedruipen met het braadvocht. Het bereidingsproces kan ook in de oven of half op het vuur en half in de oven plaatsvinden. Voor de oven: voorverwarmen op 220?C en de rollade 20 minuten aanbraden. Daarna de temperatuur verlagen tot 160?C, 2 dl warm water of bouillon toevoegen en het vlees af en toe bestrijken met het uitlopende vocht tot de gewenste gaarheid bereikt is. Een andere mogelijkheid: eerst aanbraden op het vuur en daarna in de braadslee in de oven op 160?C. De rollade is ros? wanneer de kerntemperatuurmeter 55?C aanwijst en gaar bij 70?C.

Bron: KmdK 09-2008

Ingrediënten

1 ongekruide runderrollade van circa 750 g om te braden
1 tl paprikapoeder
1 mespunt chilipoeder of chilivlokken
1 tl knoflookpoeder
1 el bruine suiker
1 el worcestersaus
2 druppels tabasco
1 mespunt zout
3 el olijfolie

Keukengerei

Kom, braadslee