Texaanse runderrollade met pikante kruiden

  • 4 personen
  • Moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Internationaal
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Vermeng in een kommetje de ingredi?nten voor de kruidenmix. Leg de rollade in een braadslee en bestrijk hem rondom met de kruidenmix.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 220?C en braad de rollade 30 minuten aan. Verlaag de temperatuur naar 180?C en giet 2 dl water over het vlees, laat de rollade nog een uur braden. Bestrijk af en toe met een kwast of lepel met het aflopende vocht.

Stap 3
Laat de rollade eerst een kwartier rusten onder aluminiumfolie voordat u hem aansnijdt. Lekker met aardappelkoekjes en een groene salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005 jaargang 19, nr. 9

Ingrediënten

1 runderrollade van circa 750 g
Voor de kruidenmix:

1 tl paprikapoeder
1 mespunt chilipoeder of chilivlokken
1 tl knoflookpoeder
1 el bruine suiker
1 el worcestersaus
2 druppels tabasco
1 mespunt zout
3 el olijfolie

Keukengerei

Kommetje Braadslee