Thaise biefreepjes met groenten

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Thais
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd het vlees in reepjes van 1 cm breed en doe ze in een kom. Roer de opgesomde ingredi?nten voor de marinade door elkaar en schep door het vlees. Laat afgedekt circa 10 minuten rusten. Rooster intussen de sesamzaadjes in een droge wok of koekenpan en schep ze op een bord. Laat de groenten zonodig ontdooien.

Stap 2
Verhit de olie in de wok of de koekenpan en roerbak de reepjes vlees met de marinade op hoog vuur omscheppend bruin. Voeg de groenten toe en roerbak kort. Blus af met een scheutje heet water, zet het deksel op de wok of de pan en laat een paar minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn.

Stap 3
Schep de oestersaus door het vlees en de groenten, schep er de taug? door en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes. Lekker met rijst of miehoen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 95

Ingrediënten

200 gram baklappen
2 eetl. sesamzaadjes
circa 300 gram gemengde roerbakgroenten, vers of uit de diepvries
1 eetl. oestersaus
handje verse taug?
2 eetl. olie
Voor de marinade:
1 eetl. citroensap
1 eetl. sojasaus
2 theel. bruine basterdsuiker
1/2 theel. tabasco of sambal oelek

Keukengerei

Kom Wok of koekenpan