Thaise biefstuk met bonte rijst

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Thais
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Roer de Chilisaus, de sojasaus, het limoen- of citroensap en de gembersiroop door elkaar. Hak de cashewnoten grof en roer ze door de saus.

Stap 2
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de groenten in water met zout beetgaar, giet af en laat uitlekken. Schep de warme groenten door de gare rijst.

Stap 3
Bak terwijl de rijst en de groenten gaar worden de biefstukken op de gebruikelijke manier in de hete boter en bestrooi ze met wat zout en peper. Laat ze een paar minuten rusten voor ze in plakjes worden gesneden. Doe de plakjes terug in de pan en schep de saus erdoor. Schep de in schuine ringetjes gesneden bosui erdoor. Schep de rijst op de borden of in een schaal en schep daarop de plakken biefstuk met de saus.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 8

Ingrediënten

2 kogelbiefstukken van circa 150 gram per stuk
2 eetl. Chilisaus
1 eetl. sojasaus
1 eetl. citroen- of limoensap
1 eetl. gembersiroop
50 gram geroosterde cashewnoten
200 gram pandan- of basmatirijst
400 gram gemengde groenten uit de diepvries (doperwtjes, ma?skorrels, paprikablokjes)
25 gram braadboter
zout en versgemalen peper
2 bosuitjes

Keukengerei

Kommetje Kookpan Vergiet Koekenpan