Thaise rundvleescurry

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Thais
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Snijd de baklappen in plakjes van 1 cm breed (of vraag de Keurslager dit te doen). Snipper de ui en de knoflook.

Stap 2
Verhit de olie of de boter in een wok of koekenpan en roerbak de reepjes vlees tot ze rondom gekleurd zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm. Fruit de ui, de knoflook en de currypasta omscheppend tot de ui glazig is. Giet de kokosmelk in de pan en roer er de suiker, een scheutje citroensap en de sojasaus door. Breng aan de kook en laat een paar minuten inkoken. Schep het vlees en het uitgelopen vleesvocht door de saus en laat nog een paar minuten doorwarmen.

Stap 3
Bestrooi voor het serveren met koriander of peterselie. Lekker met rijst en sperzieboontjes of een komkommersalade.

?

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 2

Ingrediënten

500 gram baklappen
1 ui
1 teentje knoflook
3 eetl. plantaardige olie of
40 gram braadboter
1-2 theel. rode currypasta uit
een pot (of meer naar smaak)
1 blik kokosmelk (4 dl)
1 theel. suiker
scheutje citroensap
1-2 eetl. sojasaus
fijngehakte koriander of peterselie

Keukengerei

Wok of koekenpan Schuimspaan