Thaise salade met gemarineerde ribeye en garnalen

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Thais
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak in een vijzel of keukenmachine een pasta van de knoflook, gember, peper en olie en wrijf hier de ribeye mee in. Laat een uurtje afgedekt in de koelkast marineren. Verwarm een grillpan en schraap ondertussen de pasta van het vlees af; dit gaat het makkelijkst met de botte kant van een keukenmes.

Stap 2
Bestrooi het vlees met zout en grill het aan beide kanten in 4 minuten mooi bruin en roze van binnen. Leg de garnalen de laatste minuut bij het vlees in de pan en grill ze om en om gaar. Als ze uit de diepvries komen zijn ze meestal al gaar, in dat geval worden ze alleen warm. Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten voordat u het in dikke plakken snijdt.

Stap 3
Scheur de sla in kleinere stukjes en verdeel over 4 borden. Snijd de bosui in ringetjes en strooi ze over de sla. Klop voor de dressing alle ingredi?nten goed door elkaar en giet over elk bord sla een eetlepel van de dressing. Verdeel de plakjes vlees en de garnalen over de sla en bestrooi met de verse koriander.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 10

Ingrediënten

400 g ribeye
2 tenen knoflook
1 cm verse gemberwortel
1/2 rode peper, zonder zaadjes
2 el olie
zout
200 g grote gepelde garnalen met staartje, rauw of ontdooid uit de diepvries
4 bosuitjes
1 krop groene krulsla, gewassen en gedroogd
5 takjes koriander
Voor de dressing:

2 el vissaus
2 el limoensap
1 el lichte sojasaus
1/2 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
2 tl bruine suiker

Keukengerei

Vijzel of keukenmachine Grillpan Kommetje