Tijgerbol gevuld met hamsalade

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe de eieren in een klein steelpannetje en giet er zoveel water op tot ze onder staan. Zet op het vuur en zodra het water kookt zet je de kookwekker op 4 minuten.

Stap 2
Als de vier minuten om zijn giet je het water af in de gootsteen en spoel je de eieren af met koud water. Als de eieren afgekoeld zijn kun je ze pellen.

Stap 3
Snijd van de bovenkant van de broodjes een klein kapje af en bewaar dit dekseltje voor straks. Hol nu met je vingers het broodje een beetje uit want daar moet straks de vulling in.

Stap 4
Leg in elk holletje een blaadje sla en verdeel de hamsalade hierover. Snijd de eieren doormidden en leg op elk broodje een half ei. Versier met een plukje tuinkers en leg het brooddekseltje er op.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 8

Ingrediënten

200 g hamsalade
2 eieren
4 tijgerbollen
4 blaadjes sla, gewassen en gedroogd
paar plukjes tuinkers

Keukengerei

Steelpan