Timbaaltje van vers zomerfruit

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Week de gelatine 2 minuten. Maak de thee goed op smaak met citroen en honing, iets zoeter dan gewoonlijk want afgekoeld zal hij iets minder zoet smaken. Los de gelatine op in de thee en laat al roerende afkoelen.

Stap 2
Vet de vormpjes licht in met zonnebloemolie zodat de pudding straks makkelijk los laat. Verdeel het fruit over 4 kommetjes of vormpjes en giet de afgekoelde thee erover. Zet de vormpjes nog minstens een uur of liever langer in de koelkast om op te stijven.

Stap 3
Snijd de rand van de gelei los van de vorm, dompel de vorm even in warm water en stort hem dan op een bordje. Lekker met wat losgeklopte cr?me fra?che.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 7

Ingrediënten

6 blaadjes gelatine
1/2 l groene thee
kneepje verse citroen
1 el honing
glaasjes of bakjes van circa 2 dl
1 el zonnebloemolie
300 g gemengd zomerfruit in gelijke stukjes