Tiramisu met aardbeien, cake, mascarpone en cointreau

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Nagerecht
  • 20-30 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng de slagroom met de poedersuiker in een kom en klop dit stijf.

Meng in een andere kom de mascarpone met cointreau en vanillesuiker goed door elkaar.

Mix met een staafmixer een paar aard?beien tot een papje en meng die goed door de mascarpone. Meng daarna ook de slagroom door de mascarpone.

Snijd de cake in plakken van ongeveer 1 cm dik en steek er met een glas plakjes uit.

Vul het glas met: een plakje cake, daarop wat gesneden aardbei en vervolgens de mascarpone. Herhaal dit tot het glas vol is. Garneer met een takje munt en aardbeien.

Bron: Proef 5 2013

Ingrediënten

1 bakje aardbeien
300 g cake
2 eetlepels mascarpone
Takje munt
100 ml slagroom
2 eetlepels cointreau
4 eetlepels poedersuiker
1 theelepel vanillesuiker