Toast van speltbrood met grove boerenpate en vijgenconfituur

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de bovengrill van de oven. Smelt
een beetje boter en bestrijk hiermee het
brood aan beide kanten. Leg de sneden
brood onder de grill en kleur ze goudbruin
aan beide kanten.

Snijd de vijgen in kleine stukjes en pureer
in een staafmixerbeker met lauw water, de
balsamicoazijn, tijm, olijven en walnotenolie.

Beleg de toast royaal met pat? en schep
er wat van de vijgenconfituur op.

Bron: Proef nr 8 2014

Ingrediënten

4 dikke sneden speltbrood
50 g roomboter
150 g boerenpat?
100 g gedroogde vijgen
50 ml lauw water
1 theelepel balsamicoazijn
2 takjes tijm, de blaadjes
50 g zwarte olijven
2 eetlepels walnotenolie