Tomatensalsa

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kruis de tomaten tegenover de steelaanzet in, doe ze in een kom, overgiet ze met kokend water, laat ze na 15 seconden onder de koude kraan schrikken en ontvel ze. Snijd de tomaten zonder de steelaanzet in kwarten en snijd het vruchtvlees zonder de zaadjes in blokjes. Doe ze in een kom. Snipper de ui. Snijd de augurkjes in dunne plakjes. Schep de tomaat, de ui, de augurk, een eetlepel van het augurkennat en wat zout en peper door elkaar en schep de olie erdoor. Schep de salsa in een kom.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 3

Ingrediënten

500 g vleestomaten
1 grote rode ui
2-4 augurkjes
zout en versgemalen peper
2 eetl. olijfolie

Keukengerei

Kom