Tompouce van appel?rozemarijnijs en chocoladesnippers

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Breng in een pan het water met de appel, rozemarijn en 100 gram suiker aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel met de staafmixer en roer het uitgeknepen gelatineblaadje erdoorheen, totdat het is opgelost. laat het geheel afkoelen en draai er ijs van in een ijsmachine. Of giet de substantie in een bak en zet die 3 uur in de vriezer. na twee uur nogmaals met de staafmixer pureren.

Laat het filodeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 150 graden.

Snijd de vellen filodeeg elk in 6 rechthoekige stukken. bekleed een bakplaat
met bakpapier en leg er acht rechthoekige lapjes filodeeg op en bestrijk deze met de gesmolten boter, zeef er wat cacaopoeder en suiker overheen. leg er weer acht lapjes filodeeg bovenop en bestrijk ook deze weer met boter en strooi er cacaopoeder en suiker overheen. herhaal dit nog een keer. laat dit in het midden van de oven 10 minu- ten bakken.

Leg in ieder schaaltje een krokant gebakken plakje deeg, met daar bovenop een bolletje appelrozemarijnijs. Strooi er de chocoladesnippers overheen, leg er weer een plakje krokant deeg bovenop en bestrooi dit met poedersuiker. eventueel garneren met wat naaldjes rozemarijn.

Bron: Proef 3 2012

Ingrediënten

4 vellen filodeeg
?1 eetlepel cacaopoeder
?6 dl water
?1 takje rozemarijn, fijngehakt (4 kleine zijtakjes apart houden)
?2 groene appels, geschild en in blokjes
?1 blaadje gelatine, geweekt in koud water
?150 g suiker
?1 reep pure chocolade (100 g), in snippers
?25 g boter, gesmolten