Tompouce van riblapje en rosbief

  • 2 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200?C. Snijd de bosuitjes in heel dunne ringetjes. Snijd de tomaten en olijven in stukjes en de basilicumblaadjes in reepjes. Schep in een kommetje bosui met tomaat, olijven en de helft van de basilicum door elkaar. Wrijf de riblapjes in met de Mexicaanse kruiden.

Stap 2
Verhit de boter in een koekenpan en bak de riblapjes snel gaar en bruin.

Stap 3
Leg in een ovenschaal twee riblapjes en verdeel de helft van het uimengsel erover (zie foto). Verdeel hierover de in reepjes gesneden rosbief. Leg hierop de andere riblapjes en verdeel de rest van het mengsel erover. Verkruimel de geitenkaas en verdeel deze over de tompouces. Schuif de schaal in de oven en laat het vlees in ongeveer 15 minuten warm worden. Strooi er voor het serveren de rest van de basilicum over. Lekker met gebakken krieltjes en een gemengde groene salade of een salade van tomaat en komkommer.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 8

Ingrediënten

4 dunne riblapjes van 50 gram per stuk
100 gram rosbief (vleeswaren)
2 bosuitjes
3 gedroogde tomaatjes op olie
4 groene olijven
1 takje verse basilicum
2 theel. Mexicaanse kruidenmix
25 gram boter
25 gram verse geitenkaas

Keukengerei

Kommetje Koekenpan Ovenschaal