Tonijnsaus

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe de uitgelekte en verbrokkelde tonijn in een hoge kom. Voeg de ansjovispasta, de mayonaise en de kwark of de yoghurt toe en pureer het mengsel met de staafmixer. (Of pureer alles samen in de foodprocessor).

Stap 2
Breng de saus op smaak met wat citroensap of azijn en wat zout en peper. Lekker bij (geroosterde) koude kip of kalkoen of geroosterd kalfsvlees.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 7

Ingrediënten

1 blikje tonijn naturel (circa 185 gram)
1 eetl. ansjovispasta (tube)
4 eetl. mayonaise
6 eetl. kwark of yoghurt
scheutje citroensap of azijn
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kom Staafmixer of foodprocessor