Torentje van bloedworst, appel en stroop

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak het ontbijtspek in een koekenpan tot het krokant is en laat op een keukenpapiertje uitlekken.

Kook de melk en roer de stroop erdoor zodat die helemaal opgelost is en laat nog 1 minuut heel zachtjes koken.

Bak de bloedworst circa 2 minuten rondom en voeg dan de appel toe. Bak alles nog circa 1 minuut tot de bloedworst krokant is en de appel gaar.

Verwarm de rode kool in een pannetje.

Stapel de bloedworst en appel op elkaar. Leg hierbovenop de rode kool en steek er de stukjes spek in.

Bron: Proef 7 2013

Ingrediënten

12 plakken bloedworst, 1 cm dik
4 plakjes ontbijtspek
200 ml melk
2 appels, geschild, in plakken zonder klokhuis
200 g rode kool (diepvries)
150 g appelstroop