Tortellini in runderbouillon

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olie en fruit hierin het gesnipperde sjalotje en rozemarijn op zacht vuur 2 minuten. Giet de bouillon, aangelengd met water tot 8 dl, zonder het vlees erbij. Voeg de bouillontablet toe. Breng aan de kook. Proef en breng eventueel op smaak.

Stap 2
Leg de tortellini in de kokende bouillon en kook ze in 4 minuten gaar. Zet het vuur laag: de bouillon moet zachtjes koken anders gaan de tortellini kapot. Snijd het vlees kleiner en verdeel het over 4 soepborden. Schep de hete bouillon met tortellini erop. Bestrooi met peterselie.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 7

Ingrediënten

1 pot runderbouillon met vlees van 340 ml
1 tl olie
1 sjalot, gesnipperd
1 tl rozemarijn, fijngehakt
1 runderbouillontablet
200 g verse tortellini met vlees of kaasvulling (kant-en-klaar)
2 takjes peterselie, fijngehakt

Keukengerei

Kookpan