Tortilla met chorizo

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hapjes
  • 20-30 minuten
  • Internationaal
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Doe de aardappelplakjes erin, strooi er eventueel wat zout over (niet teveel i.v.m. de chorizo) en bak de aardappelen in 15 tot 20 minuten, keer ze af en toe, voeg er de laatste 5 minuten de in plakjes gesneden chorizo bij en laat zachtjes meebaken. Giet het overtollige vet weg.

Stap 2

Klop de eieren schuimig.?Voeg de aardappels aan de eieren toe, schep voorzichtig door en laat even rusten.

Stap 3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en schep het eimengsel erin. Strijk de omelet glad en laat de eieren enkele minuten stollen op laag vuur. Keer de omelet met behulp van een bord of deksel om en bak ook de andere kant bruin. Serveer de omelet warm of koud.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

1,5 dl olijfolie
1 kg geschild en in plakjes gesneden aardappel
6 eieren
250 g chorizo in plakjes
zout

Keukengerei

Koekenpan Kom Garde