Tortilla met Limburgs zuurvlees en pompoen

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Tussengerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Braad de runderpoulet aan in de room?boter en blus dit af met de azijn. Voeg laurierblaadjes en kruidnagel en zoveel water toe dat het vlees onder staat. Laat dit 5 a 6 uur op laag vuur garen totdat het vlees uit elkaar valt. Breng op smaak met zout en peper.

Trek het vlees los met een vork en bak het licht krokant in 2 eetlepels olijfolie. Meng 1 eetlepel olijfolie door de pompoen en rode kool.

Verwarm de tortilla?s volgens de beschrij?ving op de verpakking en leg ze op een bord. Verdeel 1 eetlepel creme fraiche over elke tortilla. Leg er wat vlees en groenten op en schep hier overheen de basilicumpesto.

Bron: Proef 6 2013

Ingrediënten

500 g runderpoulet
50 g roomboter
150 ml azijn
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
4 tortilla?s
3 eetlepels olijfolie
1 kwart flespompoen, in dunne repen geschaafd
1 kwart rode kool, heel fijn gesneden
4 eetlepels creme fraiche
4 eetlepels grove basilicumpesto