Tortilla met rauwe ham gegrilde groenten en gesmolten mozzarella

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Mexicaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olie in de grillpan en grill achtereenvolgens de uiringen, paprikarepen en courgetteplakken om en om mooi bruin. Laat de groenten uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de grill voor.

Stap 2
Leg de ma?stortilla’s op het werkblad en verdeel de plakken ham erover. Leg op elke tortilla een paar ringen ui, 2 repen paprika en 2 plakken courgette en een eetlepel ma?skorrels. Bestrooi met de oregano en verdeel de mozzarella erover.

Stap 3
Leg de tortillas 2 minuten onder de grill, blijf erbij want het kan snel verbranden! Haal de tortilla’s uit de oven en leg op elke een pluk rucola, snijd door en vouw dubbel. Serveer meteen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 4

Ingrediënten

200 g rauwe ham
2 el olijfolie
1 rode ui, in ringen
1 gele paprika, in 8 repen
1 courgette, in 8 lange plakken
zout en peper
4 grote ma?stortilla’s
4 el ma?skorrels (blik)
1 el gedroogde oregano
1 bol (buffel)mozzarella, in kleine stukjes gehakt
1 flinke hand rucola, gewassen en gedroogd

Keukengerei

Grillpan