Tortilla’s met avocado, kip en bacon

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet overdwars door en bestrooi de stukken rondom met zout en peper. Verwarm de olie en bak de kipfilet in circa 10 minuten om en om bruin en gaar. Bak de bacon in een andere pan ondertussen uit in een druppeltje olie en laat de plakjes uitlekken op keukenpapier. Bestrijk de tortilla’s met wat olijfolie en verwarm ze volgens de gebruiksaanwijzing in oven, grillpan of magnetron. Snijd de kip en bacon in plakjes en beleg de tortilla’s achtereenvolgens met de kip, bacon, avocado, mais en bosui. Giet een eetlepel slasaus over elke tortilla en draai er nog wat peper over, rol ze op of serveer ze open.

Bron: Koken met de keurslager nr. 01 2008

Ingrediënten

300 g kipfilet
100 g baconplakjes
zout en peper 1 a 2 el olijfolie
4 grote bloemtortilla's
1 rijpe avocado, in dunne plakjes
100 g mais uit blik
3 bosuitjes, in ringetjes
4 el slasaus

Keukengerei

oven, grillpan of magnetron