Toscaanse kipsalade

  • 4 personen
  • Lunch
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ?C. Maal de gedroogde tomaatjes, knoflook en basilicum fijn in een keukenmachine of met een staafmixer en voeg dan drie eetlepels olijfolie toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout en marineer met de helft van dit mengsel de kipfilets. Voeg nu de rest van de olie toe aan de andere helft van het mengsel om een mooie gladde dressing te krijgen. Marineer de cherrytomaatjes ermee. Bak de kipfilets even goudbruin in wat olie en laat ze onder een deksel op laag vuur ongeveer 6 tot 8 minuten doorbakken tot ze net gaar zijn. Snijd de kipfilets in reepjes. Rooster de cherrytomaatjes ongeveer 4 minuten in de voorverwarmde oven. Leg de rucola op een bord en leg hier speels de kipreepjes op. Leg de tomaatjes er bij en druppel er wat dressing over en omheen. Schaaf er wat Parmezaanse kaas over.

Bron: Proef 1-2009

Ingrediënten

2 kipfilets (van ongeveer 125 g)
1 bosje basilicum
3 teentjes knoflook
12 cherrytomaatjes
1 bosje rucola
8 gedroogde tomaatjes (potje)
6 eetlepels olijfolie (plus olie om in te bakken)
50 g Parmezaanse kaas (stukje)

Keukengerei

Keukenmachine of staafmixer