Toscaanse komkommersalade

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de gewassen komkommer in de lengte in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de komkommerrepen in plakjes. Snijd de gepelde ui in dunne halve ringen. Doe de komkommer en de ui in een kom. Doe de azijn of het citroensap, de suiker, de pesto, het geperste teentje knoflook en het zout in een kleine kom en roer goed door elkaar tot de suiker en het zout zijn opgelost. Klop de olie erdoor. Schep de marinade door de komkommersalade en laat af en toe omscheppend circa 1 uur intrekken.
Stap 2
Laat de komkommerblokjes kort voor het serveren in een zeef of vergiet uitlekken en schep ze in een passende schaal of kom.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr.10

Ingrediënten

1 komkommer
1 rode ui
2 eetl. blanke azijn of citroensap
2 theel. suiker
2 eetl. pesto
1 teentje knoflook
1 theel. zout
3 eetl. olijfolie

Keukengerei

Kom Kommetje Zeef of vergiet