Stap 1
Blancheer de kippenlevertjes in kokend water met zout en spoel ze na 4 ? 5 minuten koud af. Was de bosui en snijd ze in kleine ringetjes.
Stap 2
Bepeper de tournedos en bak ze, terwijl u ze voortdurend in beweging houdt, gedurende 3-4 minuten in de uitgebruisde boter mooi bruin en van binnen warm en rood (saignant).Houd ze warm in de folie. Fruit de bosui met het spek gedurende 2 minuten zachtjes in wat boter en voeg dan de kippenlevertjes toe. Blus het geheel af met de madera. Doe de wijnsaus erbij en laat even doorkoken alvorens de room erbij te doen. Breng de saus op smaak met zeezout en verse peper.
Stap 3
Leg elke tournedos op een mooi groot warm bord en leg er 3 kippenlevertjes boven op. Schep wat saus over de kippenlevertjes. Lekker met krieltjes en tomatensalade.
4 tournedos ? 125 g
12 mooie kippenlevertjes
50 g ontbijtspek, in reepjes
2 bosuitjes, in ringetjes
zeezout en versgemalen peper naar smaak
50 g roomboter
aluminiumfolie
1 keukenflesje Madera of een glas Madera
1 pakje rode wijnsaus/bruine saus
2 el room
Kookpan Koekenpan