Traditionele gehaktbal met jus en hutspot

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak het uitje in een beetje olie.
Voeg de kruidnagelpoeder, nootmuskaat en kerriepoeder toe en laat het geheel afkoelen.
Meng het gehakt met het paneermeel, het ei, zout en peper en de gefruite ui tot een mooi samenhangend geheel en draai er acht ballen van.
Smelt 3 eetlepels olie in de pan en braad de gehaktballen rondom bruin.
Voeg de rode peper met tomatenpuree en 1 eetlepel paprikapoeder toe. Roer goed door, giet er 200 ml van de runderbouillon bij en laat 15 minuten sudderen.
Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de hutspot?groenten met de rest van de paprikapoeder.
Voeg de aard?appelen en resterende bouillon toe, schep goed om en laat het geheel zonder deksel op de pan op een laag vuur gaar stoven.
Stamp er een grove hutspot van en serveer met de gehakt?ballen.

Bron: Proef 1 2012

Ingrediënten

500 g half-om-half gehakt
4 eetlepels paneermeel
1 losgeklopt eitje
Mespunt kruidnagelpoeder
Mespunt nootmuskaat
Mespunt kerriepoeder
1 uitje, gesnipperd
1 rode peper, gehalveerd, zaadjes eruit en in ringetjes gesneden
1 eetlepel tomatenpuree
1,5 eetlepel paprikapoeder
400 ml runderbouillon
1 kg hutspotgroenten
1,5 kg aardappelen, geschild en in stukken gesneden