Traditionele goulash

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de riblap in de roomboter rondom bruin en breng op smaak met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en stoof de ui en paprika een paar minuten in hetzelfde braadvocht.

Voeg cayennepeper, komijn en tomatenpuree toe, roer goed door en laat even bakken. Meng de bloem en de sherry erdoorheen.

Doe het vlees terug in de pan en schenk er de kippenbouillon bij. Voeg laurier en tijm toe
en laat het vlees 2,5 uur zachtjes stoven op laag vuur. Dit kan eventueel ook in de oven (2,5 uur op 110 graden). Voeg de laatste 20 minuten de gehalveerde minikrieltjes toe.

Serveer de goulash eventueel met wat fijngehakte peterselie en een eetlepel zure room erbovenop.

Bron: Proef 1 2014

Ingrediënten

1 kilo riblap, in grove stukken gesneden
800 ml kippenbouillon
2 uien, in ringen
2 rode paprika's, in blokjes
1 eetlepel bloem
1 mespunt cayennepeper
1 mespunt komijnpoeder
80 g tomatenpuree
2 laurierblaadjes
2 takjes verse tijm
50 g roomboter
10 ml sherry
500 g mini krieltjes in de schil, gehalveerd