Traditionele sjasliek met aioli en Turks brood

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Marineer de blokjes vlees en laat deze 2 uur intrekken.

Rijg de blokjes vlees, paprika, ui en bacon om en om aan de spies.

Rooster de spies op de barbecue of in de grillpan ongeveer 5 minuten aan beide kanten.

Serveer met het Turks brood en aioli.

Bron: Proef 4 2012

Ingrediënten

1 Firewire-spies
500 g blokjes rundvlees
2 rode paprika?s, in blokjes
2 uien, in kwartjes
100 g bacon, in blokjes
Turks brood, in stukken

- marinade
4 eetlepels azijn
2 teentjes geperste knoflook
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels honing
- aioli
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel creme fraiche
1 teentje geperste knoflook