Trifle met armagnax-pruimpjes

  • 4 personen
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de jus d?orange met de armagnac, suiker en de citroenschil. Voeg de pruimen toe en laat deze op zacht vuur wellen en de smaken opnemen. Rol met een deegroller de Amaretti-koekjes in grove stukjes.

Schep de helft van de vanillevla in vier coupes, strooi er wat koekkruimels op, daarna de armagnac-pruimencompote. Herhaal deze lagen nogmaals en garneer met de Amaretti en een pruimpje.

Bron: Proef...nr. 8 2009

Ingrediënten

600 g gedroogde pruimen
3 eetlepels kristalsuiker
1 glas verse jus d?orange
1 borrelglas armagnac
? citroen (alleen de fi jngesneden schil)
100 g Amaretti (amandelkoekjes)
1 liter vanillevla

Keukengerei

deegroller

Vragen?