Truffelsabayon met broodstengeltje

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hapjes
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de deeglapjes in vier repen en rol deze uit tot lange dunne rolletjes. Leg ze op een stuk bakpapier op een bakplaat en bestrijk ze met een beetje melk, strooi er dan de zaadjes overheen. Bak ze in circa 10 minuten bruin en laat ze daarna afkoelen.

Stap 2
Breng een grote pan met een laagje water aan de kook. Laat ondertussen de wijn, water en balsamico met de peperkorrels en gedroogde paddestoelen inkoken tot de helft over is, en laat dit afkoelen. Klop in een metalen of glazen kom de eidooiers met het zout schuimig.

Stap 3
Zet de schaal op de pan met zacht kokend water en zorg dat het water de kom niet raakt. Zeef het wijnmengsel boven de eieren en klop au-bain-marie met een garde stevig door tot een mooie romige gebonden saus ontstaat. Meng op het laatste moment de olijfolie met aroma erbij of schaaf de truffel door de saus. Schep de saus direct in kleine glaasjes en geef er de broodstengeltjes bij.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2006

Ingrediënten

Voor de broodstengeltjes:
2 plakjes diepvries hartig taartdeeg
bakpapier
1 el melk
sesamzaadjes of maanzaad
Voor de sabayon:
4 el witte wijn
4 el water
2 druppels balsamicoazijn
2 geplette peperkorrels
1 tl gedroogde paddestoelen
2 eidooiers
snuf zout
1 el olijfolie met truffelaroma of zwarte zomertruffel

Keukengerei

bakpapier kookpan kom zeef garde

Vragen?