Turks brood gevuld met pittige kip/kaasomelet

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Lunch
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd het brood horizontaal doormidden en haal uit beide helften het zachte brood voor een gedeelte weg. Snijd dit zachte brood fijn. Klop in een grote kom de eieren met de kip, kaas, fijngesneden brood, bosui en pesto goed los. Verwarm de olie in een koekenpan ter grote van het ronde brood en giet het eimengsel erin. Laat op middelhoog vuur 2 minuten bakken. Zet het vuur laag en laat de omelet met het deksel op de pan nog 5 minuten garen. Laat de omelet uit de pan glijden en op een rooster afkoelen. Besmeer het brood vanbinnen met mayonaise en bestrooi met rucola. Leg de omelet in de onderste helft van het brood en dek af met de bovenste helft. Snijd het brood in punten en pak het in folie in om mee te nemen naar buiten.

Bron: KmdK, 05-2008

Ingrediënten

200 g gerookte kipfilet, in reepjes
1 rond Turks brood
6 eieren
100 g geraspte belegen kaas
4 bosuitjes, fijngesneden
1 el verse pesto
2 el olie
2 ? 3 el mayonaise
handje gesneden rucola

Keukengerei

Koekenpan Kom Garde

Vragen?