Turkse bietensoep

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Turks
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de olie en fruit de ui goudbruin. Voeg de knoflook, rode peper, komijn en laurier toe en fruit nog 1 minuut mee. Roer de tomatenpuree en bietjes erdoor en giet de bouillon erbij. Laat aan de kook komen en kook nog 10 minuten op zacht vuur. Breng de soep op smaak met zout en peper en azijn naar smaak. Serveer de soep met peterselie en een dot zure room.

Bron: Koken met de Keurslager nr 09-2007

Ingrediënten

1 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
1/4 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
1 tl komijnpoeder
1 laurierblad
1 el tomatenpuree
3 grote gekookte bieten, in blokjes van 1x1 cm
1 l runderbouillon uit pot
zout en versgemalen peper
1 ? 2 el wijnazijn
2 el gehakte peterselie
zure room