Turkse gehaktspies met yoghurt-knoflooksaus

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Tussengerecht
  • > 60 minuten
  • Turks
Aan de slag

Bereidingswijze

Doe het gehakt, de ui, peterselie, kaneel en het chilipoeder in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en maak er vier worstjes van.

Druk met een natte hand het worstje stevig om de spies. Leg de spiesen tot gebruik minimaal een uur afge?dekt in de koelkast, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Haal de spiesen uit de koelkast en laat ze op kamer? temperatuur komen. Bestrijk ze rondom met boter en rooster ze op de barbecue of grill in 6?8 minuten gaar. Regelmatig keren.

Voor de saus: meng de yoghurt en mayonaise met
de knoflook in een kommetje en breng op smaak met peper, zout en de bieslook.

Bron: Proef 6 2014

Ingrediënten

500 g rundergehakt
1 ui, geraspt
1 theelepel kaneel
3 theelepels chilipoeder
1 eetlepel vloeibare boter
6 takjes peterselie, fijngehakt

VOOR DE SAUS
2 teentjes knoflook, fijngesneden
6 eetlepels Griekse yoghurt
Half bosje bieslook, fijngesneden
3 eetlepels mayonaise