Turkse pizza

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hapjes
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200?C. Snijd het brood met een groot mes horizontaal doormidden (geen kinderwerk!). Bedruppel de helften met de olijfolie en bestrijk ze met een dun laagje saus. Snijd de schoongemaakte paprika?s en de feta in blokjes. Snijd of knip de plakjes worst in vieren. Verdeel de paprika, de feta en de worst over de broodhelften en leg ze op de bakplaat. Garneer eventueel nog met zwarte olijven.

Stap 2
Schuif de pizza?s circa 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi gekleurd zijn.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 8

Ingrediënten

250 g salami, iets dikker gesneden
1 plat Turks brood van
ca. 20 cm lang
4 eetl. olijfolie
pizzasaus uit een pot
1 gele en 1 rode paprika
250 g feta
desgewenst zwarte olijven