Turkse pizza?s

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Turks
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak het gehakt in een paar minuten rul. Schep de tomatensaus erbij en roer om. Vermeng in een schaaltje de ijsbergsla en uireepjes en bestrooi ze met paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper.?

Stap 2
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Leg de tortilla?s plat op een bakplaat en verdeel de gehaktsaus erover, smeer goed uit tot de randen. Giet er nog een straaltje olijfolie over en zet ze 1 minuut onder de grill.

Stap 3
Leg de warme tortilla?s op een bord, schep er wat van de gekruide sla op en wat knoflooksaus. Rol de tortilla op en druk een beetje aan. In twee?n snijden en happen maar.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 2

Ingrediënten

200 g rundergehakt
olijfolie
4 el kant-en-klare tomatensaus
1/4 krop ijsbergsla in flinterdunne reepjes gesneden
1 rode ui, in flinterdunne reepjes
mespunt paprikapoeder
mespunt komijnpoeder
zout en peper
4 grote ma?stortilla?s
knoflooksaus

Keukengerei

Koekenpan Schaaltje