Varkensfilet met salie knoflook en paprika

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Pers de knoflook, hak de salieblaadjes fijn en roer ze met het paprikapoeder, de olijfolie en wat zout en peper tot een dikke pasta. Bestrijk het vlees aan de bovenkant en de zijkanten met de pasta en wrijf het mengsel stevig in het vlees. Verwijder de steelaanzetten van de paprika’s, snijd de paprika’s in kwarten en snijd die zonder de zaadlijsten en de zaadjes in repen. Stap 2
Leg het vlees op een driedubbel vel aluminiumfolie en verdeel de paprikarepen over en naast het vlees. Maak er een pakketje van.
Stap 3
Rooster het pakket niet te dicht boven niet te heet vuur circa 40 minuten tot het vlees gaar is. Maak het pakket open, vang het uitgelopen vocht op, snijd het vlees in dikke plakken en serveer met de paprika en het vleesvocht. Lekker met een gemengde salade met tomaten en een warme of koude tomatensaus uit pot of pak.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 5

Ingrediënten

1 stuk varkensfilet van circa 500 gram, gelijkmatig van vorm
2-3 teentjes knoflook
1 takje salie
1 flinke eetl. paprikapoeder
2 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper 1 rode en 1 groene paprika
stevig aluminiumfolie

Keukengerei

Kom