Varkensfiletlapjes met fruit

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Appels en mango schillen, klokhuizen en pit verwijderen en het vruchtvlees in niet te kleine stukjes snijden. 10 minuten afgedekt zachtjes koken met helft van appelsap en tijm. Stukjes fruit moeten wel herkenbaar blijven.

Stap 2
Ondertussen het vlees met peper, zout en kaneel bestrooien en in 10 minuten in de koekenpan bruin en gaar bakken in hete boter.

Stap 3
Vlees uit de pan nemen. Aanbaksels los schrappen en de jus met restant appelsap aan de kook brengen. Het vlees presenteren op een bord, jus over vlees gieten, compote ernaast leggen met restje tijm erover. Lekker met gebakken krieltjes of rijst. Tutti frutti past er ook goed bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 6

Ingrediënten

4 varkensfiletlapjes
3 stevige appels
1 vrij stevige mango
2 dl appelsap
blaadjes van 3 takjes verse tijm (of gedroogde tijm)
peper en zout
1/2 theel. kaneel
15 gram boter of margarine

Keukengerei

Kookpan Koekenpan