Varkensfricandeau

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Leg de takjes kruiden tegen het vlees en bekleed de fricandeau met het ont? bijtspek. Bind alles eventueel vast met slagerstouw.

Braad de fricandeau in een pan rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en bewaar de jus.

Braad het vlees in de oven op 180 graden, ongeveer 30 tot 45 minuten. Of, als u een vleesthermometer ge?bruikt, tot het vlees een kerntempera?tuur van 60? 65 graden heeft bereikt.

Haal de fricandeau uit de oven. Snijd de fricandeau in mooie plakken en schenk er de eigen jus overheen.

Fricandeau is heerlijk met aardappe? len uit de oven of risotto met bijvoor? beeld citroen of paddestoelen.

Ingrediënten

?750 g varkensfricandeau aan een stuk ?
50g boter
?olijfolie
?2 takjes rozemarijn
?2 takjes tijm
?2 takjes oregano ?
100 g ontbijtspek