Varkensgehakt met groenten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Chinees
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de geschrapte wortel in smalle reepjes. Haal de peultjes af en snijd ze schuin doormidden. Snijd de shii-take in plakjes. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes. Was de taug?, verwijder zoveel mogelijk van de groene dopjes en laat de taug? uitlekken.

Stap 2
Roer voor de saus de ma?zena in een kom aan met een scheutje water en roer er de ketjap of de sojasaus, de oester-saus, de azijn of het citroensap, de gembersiroop en de sambal door.

Stap 3
Verhit een wok of grote koekenpan op hoog vuur en giet er de helft van de olie in. Roerbak het gehakt tot het begint te kleuren en schep het met een schuimspaan uit de pan. Doe de resterende olie in de wok of de pan en roerbak de wortel 2 minuten. Voeg de peultjes en de paddestoelen toe en roerbak nogmaals 2 minuten. Voeg de Chinese kool toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg de saus toe en breng omscheppend aan de kook. Schep het gehakt en de taug? door de groenten en laat met het deksel op de wok of de pan nog 2 minuten doorwarmen. Geef er rijst of Chinese noedels bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

1 middelgrote wortel
100 g peultjes
200 g shii-take
2-3 bosuitjes
100 g taug?
4 eetl. plantaardige olie
300 g varkensgehakt
200 g fijngesneden Chinese kool
Voor de saus:

2?theel. ma?zena
2 eetl. ketjap of sojasaus
2 eetl. oestersaus
2 eetl. azijn of citroensap
2 eetl. gembersiroop
1 theel. sambal oelek

Keukengerei

Vergiet Kom Wok of koekenpan Schuimspaan