Varkenshaas gevuld met knoflook en parmaham

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd of hak de ham heel fijn. Meng de geperste knoflook in een kommetje met flink wat peper, de tijm en 1 eetlepel olijfolie tot een pasta. Meng dit met de fijngehakte ham.

Stap 2
Maak een inkeping over de lengte aan de bovenkant van de varkenshaasjes. Niet te diep, ongeveer tot op de helft van het dikste stuk.
Het dunne uiteinde van het vlees mag heel blijven. Vul de opening met de fijngesneden ham. Vouw het dunne uiteinde naar binnen en wikkel net als bij een rollade wat keukengaren om de varkenshaasjes zodat de opening dicht blijft.

Stap 3
Bak rondom aan en braad in circa 30 minuten gaar. Lekker met aardappels uit de oven en asperges.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 5

Ingrediënten

3 varkenshaasjes
100 g Parmaham in dunne plakken
3 teentjes knoflook uitgeperst
peper uit de molen
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
2 el. olijfolie
1 el. vloeibare boter
bind of keukengaren

Keukengerei

Kom Braadpan