Varkenshaas in kruidenkorst

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180◦C. Doe de sjalotten tot en met de olijfolie in de keukenmachine en maal tot een pasta. Breng op smaak met zout en peper. Wrijf de varkenshaas licht in met zout en peper en klap het dunne gedeelte van de haas om, zet dit vast met een prikker. Bedek de varkenshazen met de pasta en leg ze in een braadslee. Bak in circa 20 minuten bruin en gaar. Laat het vlees afgedekt nog 5 minuten rusten en snijd dan in dikke plakken. Denk om de cocktailprikkers!

Bron: kOken met de Keurslager nr 03-2007

Ingrediënten

400 g varkenshaas
2 sjalotten, in vieren
2 tenen knoflook
1/2 bos bladpeterselie
1 tl tijmblaadjes
5 sneetjes droog witbrood zonder korsten
2 ansjovisfilets uit olie
1 el scherpe mosterd
1 el olijfolie
zout en peper

Keukengerei

braadslee cocktailprikkers