Varkenshaas met versgemaakte curry

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Fruit de ui in de zonnebloemolie, voeg de tomaat toe en laat het vocht verdampen.
Pureer in keukenmachine of met een staafmixer de koriander, gemberwortel, knoflook, rode peper, karwijzaad, kardemom, kruidnagel, peperkorrels en koenjit.
Bak deze pasta een paar minuten samen met de gefruite ui en tomaat en voeg het kaneelstokje en de kokosmelk toe. Laat het geheel zachtjes inkoken.
Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasjes rondom bruin. Zet het vuur laag en bak ze in 15-20 minuten rose. (58 graden kerntemperatuur).
Bak de ringen rode puntpaprika.
Neem de varkenshaas uit de pan en laat deze 10 minuten rusten. Snijd de varkenshaas in niet te dunne plakken, verdeel deze over vier borden en schep er wat saus overheen.
Schep de rijst ernaast en garneer met de stukjes gebakken puntpaprika.

Bron: Proef 7 2011

Ingrediënten

?400 gram varkenshaas ?
scheutje olijfolie ?
1 zoete puntpaprika in ringen ?
300 gram basmatirijst ?
4 eetlepel zonnebloemolie ?
1 ui, fijngesneden ?
200 ml tomatenblokjes ?
15 gram koriander ?
2 cm gemberwortel, geschild
?3 tenen knoflook, gepeld ?
1/2 rode peper, zaad verwijderen ?
1 theelepel karwijzaad ?
1/2 theelepel kardemom ?
1 kruidnagel ?
5 zwarte peperkorrels ?
1/2 theelepel koenjit (kurkuma) ?
1/2 kaneelstokje ?
200 ml kokosmelk