Varkenshaasje met kruidenlaagje

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen, vouw de punten om en zet ze vast met een houten prikker, zodat de haasjes overal even dik zijn. Bestrooi ze rondom met wat zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en braad de varkenshaasjes rondom aan. Neem ze uit de pan (de pan met braadvet is later weer nodig). Doe de peterselie, de tijmblaadjes en de rozemarijnnaaldjes, het in blokjes gesneden witbrood en de mosterd in de foodprcessor en laat draaien tot het een samenhangend mengsel is (het mag geen gladde pasta worden).

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180?C (hete lucht). Leg een velletje plasticfolie op het werkvlak. Leg daarop de plakken spek overlappend naast elkaar. Verdeel daarover de helft van het kruidenmengsel en leg er?een aangebraden varkenshaasje op. Rol met behulp van het folie op en druk de naden van het spek goed op elkaar. Herhaal deze procedure om het tweede harkenshaasje in te pakken. Zet de koekenpan weer op het vuur en braad de ingepakte varkenshaasjes voorzichtig rondom kort aan tot het speklaagje zich goed gehecht heeft. Schep de varkenshaasjes in een passende braadslee of ovenschaal en schuif ze 15 minuten in de oven. Snijd ze in dikke plakken. Lekker met tomatensaus, kerriesaus of een andere saus naar keuze en met aardappelpuree.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 7

Ingrediënten

2 varkenshaasjes van ca. 300 g per stuk
12-16 lange plakken ontbijtspek
zout en versgemalen peper
40 g braadboter
1 bosje peterselie
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
2 sneetjes oud witbrood
2 eetl. grove mosterd?

Keukengerei

Koekenpan Foodprocessor Braadslee of ovenschaal