Stap 1
Stoof eerst de pruimen. Snijd de gewassen pruimen in kwarten van de pit. Snipper de ui. Verhit de olie in een steelpan en laat de ui met de gemberwortel glazig fruiten. Voeg de pruimen, de chilisaus, het citroensap, een snufje zout en een scheutje water toe en laat met het deksel op de pan af en toe omscheppend circa 10 minuten stoven. Breng verder op smaak met een scheutje gembersiroop.
Stap 2
Laat de varkenshaasjes op kamertemperatuur komen. Vehit de boter in een passende braadpan en bak de varkenshaasjes op halfhoog vuur circa 10 minuten rondom bruin. Voeg de pruimen toe en laat met het deksel op de pan nog circa 10 minuten stoven. Snijd de varkenshaasjes schuin in dikke plakken en serveer ze met de pruimen.
2 varkenshaasjes van circa 300 g per stuk 40 g boter zout en versgemalen peperVoor de pruimen: 500 g rijpe pruimen 1 middelgrote ui 2 eetl. arachideolie of olijfolie 2 theel. versgeraspte gemberwortel 2 eetl. chilisaus 2 eetl. citroensap scheutje gembersiroop
Steelpan Braadpan