Varkenshaasje Wellington

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vouw de dunne kant van de varkenshaasjes naar binnen, zodat het haasje overal even dik is. Zet de punt vast met een cocktailprikkertje. Snij vier kastanjechampignons in dunne plakjes, snipper de sjalotten en knip de peterselie klein. Vermeng de sjalot, peterselie en champignons met elkaar. Verhit de boter in de pan, laat uitbruisen en bak hierin de varkenshaasjes mooi bruin. Haal uit de pan. Bak in dezelfde pan nu het champignonmengsel kort aan en laat afkoelen.
Maak met een deegroller op een bebloemd aanrecht vier lapjes brooddeeg. Leg hierop de varkenshaasjes. Bestrijk ze licht met het afgekoelde champignonmengsel en vouw de pakketjes netjes dicht. Leg de pakketjes met de naad naar onder op een met vetvrij papier beklede bakplaat. Eventueel bestrijken met wat water om ze mooi te laten glimmen. Schuif alles een half uur in de warme oven. Bak tussendoor de resterende kastanjechampignons. Lekker met een frisse sla.

Bron: Koken met de Keurslager nr. 1 2008

Ingrediënten

4 varkenshaasjes
1 theelepel boter
1 bakje kastanjechampignons
2 sjalotten
1/2 bos peterselie
1 portie brooddeeg (pak Witbrooddeeg van Koopmans)
200 ml gazpacho (kant en klaar)

Keukengerei

Oven Bakpapier