Varkenshaasjes met champignons

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit de helft van de braadboter in een braadpan en laat de varkenshaasjes op hoog vuur rondom bruin worden. Bestrooi ze daarna met wat zout en peper. Draai het vuur laag en laat het vlees met het deksel op de pan in circa 20 minuten gaar worden. Keer de varkenshaasjes in die tijd een keer om.

Stap 2
Maak de champignons schoon en snipper de ui. Neem de varkenshaasjes uit de pan en houd ze afgedekt met aluminiumfolie warm. Doe de resterende braadboter in de pan en laat de ui en de champignons omscheppend op halfhoog vuur bakken tot de champignons beginnen te kleuren. Giet de room en de bouillon in de pan en laat de saus kort koken. Breng de saus zonodig verder op smaak met wat zout en peper en voeg desgewenst de kerrie en het citroensap als extra smaakmakers toe. Leg de varkenshaasjes terug in de saus en laat ze 5 minuten doorwarmen. Snijd het vlees schuin in plakken van ongeveer anderhalve centimeter dik en serveer ze met de champignonsaus. Aardappelkroketjes of aardappelpuree zijn samen met groene groenten als sperzieboontjes, broccoli of doperwtjes de klassieke begeleiders.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 7

Ingrediënten

2 varkenshaasjes (totaal circa 500 gram)
60 gram braadboter
zout en versgemalen peper
250 gram kastantjechampignons
1 kleine ui
1 dl kookroom
1/2 kippenbouillontablet, opgelost in een scheutje heet water
desgewenst 1/2 theel. kerriepoeder en scheutje citroensap

Keukengerei

Braadpan

Vragen?