Varkenshaasjes met saus van blauwe kaas, room en peer

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit de boter in een passende braadpan en braad de varkenshaasjes rondom aan. Bestrooi ze met wat zout en peper. Draai het vuur laag en laat het vlees met het deksel op de pan in circa 20 minuten gaar worden.
Stap 2
De saus kan het makkelijkst en het snelst in de magnetron worden gemaakt. Snijd de geschilde peer in blokjes. Doe de peer en de boter in een glazen schaal en zet 2 minuten op 750 Watt in de magnetron. Doe de verbrokkelde blauwe kaas en de kookroom in de schaal en zet nogmaals 2-3 minuten in de magnetron. Roer af en toe met een garde tot de kaas gesmolten is. Breng zonodig verder op smaak met wat zout en peper. Snijd de varkenshaasjes schuin in dikke plakken en serveer met de saus. Lekker met pasta of met aardappelpuree en groenten naar keuze, bijvoorbeeld peultjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 4

Ingrediënten

2 varkenshaasjes van circa 300 g per stuk
40 g braadboter
zout en versgemalen peper
Voor de saus:
1 rijpe peer
klontje boter
100 g blauwschimmelkaas, zoals Gorgonzola
1,5 dl kookroom

Keukengerei

Braadpan Glazen schaal