Varkenshaassalade met zuidvruchten

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • 20-30 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de varkenshaas in dunne plakken en snijd deze in reepjes. Wel de pruimen en abrikozen in de thee. Verhit de olie en bak hierin de varkenshaas bestrooid met peper en ketjap in 8 minuten.

Stap 2
Hak de helft van de amandelen grof. Snijd de gewassen courgette in dunne plakjes en kook ze 1 minuut in water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over. Halveer de pruimen en abrikozen. Schep de varkenshaas door de zuidvruchten, courgette, gehakte nootjes en gembersnippers.

Stap 3
Meng de ingredi?nten voor de dressing. Schik de salade op de eikenbladsla. Serveer de dressing er apart bij en garneer met de hele amandelen. Serveer er stokbrood bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 1

Ingrediënten

500 gram varkenshaas
1/2 liter warme sterke thee
125 gram gedroogde zwarte pruimen zonder pit
125 gram gedroogde abrikozen
2 eetl. zonnebloemolie
versgemalen peper
2 eetl. ketjap manis
100 gram blanke amandelen of pecannoten
1 courgette
zout
1 eetl. gembersnippers op siroop
1 krop eikenbladsla
Voor de dressing:
2 eetl. zonnebloemolie
1 dl appelsap
1 dl yoghurt of kwark
peper en zout
1 eetl. honing

Keukengerei

Koekenpan Kookpan