Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng een eet?lepel roomboter met 4 blaadjes fijngesneden salie, de ui en de suiker. Boor met een appelboor de kern uit de appels. Vul de holtes met het roombotermengsel.
Zet de appels rechtop in een braadslede en voeg de witte wijn toe met zoveel water dat de appels voor de helft in het vocht staan. Bak de appels in 30/?40 minuten gaar.
Verhit de olie en de resterende boter in een pan, samen met nog vier fijngesneden salieblaadjes. Bak hierin de karbonades 8/?10 minuten op halfhoog vuur, draai ze om en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en vers? gemalen peper.
Leg de karbonades op warme borden, leg op elke karbonade een warm appeltje en garneer met een blaadje salie. Serveer met pastinaakcreme en frisse zuurkool.
4 dikke ribkarbonades, 150 g per stuk
1 kleine ui, gesnipperd
25 g roomboter, uit de ijskast
1 eetlepel rietsuiker
12 blaadjes salie, waarvan 8 fijngesneden
4 appels (Granny Smith)
250 ml witte wijn
1 eetlepel olijfolie