Varkensmedaillons met gekookte ham

  • 2 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verdeel de varkenshaas in vier
gelijke medaillons of vraag uw
Keurslager dit te doen en druk
ze met de muis van de hand iets
platter (ze moeten circa 2 cm hoog zijn).
Halveer de plakken gekookte ham in
de lengte en wikkel ze om de medaillons.
Zet de ham met een houten prikker vast.
Stap 2
Verhit de braadboter in een koekenpan
en bak de medaillons op middelhoog vuur
in circa 3 minuten per kant gaar en bruin.
Bestrooi ze met wat zout en peper en
houd ze afgedekt warm. Laat de plakken
salami aan beide kanten kort bakken en
neem ze uit de pan. Snijd de tomaat in vier
plakken en bak ze aan beide kanten kort
in het braadvet. Bestrooi ze met wat zout
en peper. Leg de medaillons terug in de
pan om ze nog even door te warmen en
leg op elke medaillon een plak gebakken
salami en een plak gebakken tomaat.
Lekker met frietjes of aardappelsalade
en zomergroenten naar keuze.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 6

Ingrediënten

circa 200 g varkenshaas
2 plakken gekookte ham
4?ronde plakken salami
40 g braadboter
zout en versgemalen peper
1 vleestomaat

Keukengerei

Koekenpan