Varkensoester met bospaddestoelen

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak op middelhoog vuur de varkensoesters 2 minuten per kant aan. Haal het vlees uit de pan en fruit de sjalot en tijm in het bakvet. Voeg de stukjes paddestoel en knoflook toe en roerbak 2 minuten mee.

Stap 2
Leg het vlees weer terug in de pan en bak aan beide kanten nog 2 minuten. Leg op elk bord een varkensoester en schep de paddestoelen erover. Lekker met een romige aardappelpuree met olijfolie en Parmezaanse kaas.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2006

Ingrediënten

4 varkensoesters van circa 125 g per stuk
3 el vloeibare boter
2 sjalotten, gesnipperd
1 takje tijm, alleen de blaadjes
200 g gemengde paddestoelen (schoon?geveegd en in stukjes) zoals cantharellen, bundelzwammen en eekhoorntjesbrood
1 teentje knoflook, gesnipperd

Keukengerei

koekenpan